AIR Metric Hungary Zrt.

Időszakos biztonsági felülvizsgálatok elvégzése

Az 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 1/a. számú mellékletében található veszélyes gépek, munkaeszközök, egyéb jogszabályok alapján pedig a daruk és futómacskák gépi meghajtással, gépi hajtású emelőtargoncák, villamos emelődobok, rakodógépek, mezőgazdasági és erdészeti traktorok, járműürítés és -mozgatás különleges berendezései, valamint azok a gépek, technológiák, melyeket a munkáltató saját hatáskörében veszélyesnek minősít időszakos biztonsági felülvizsgálatra kötelezett berendezések.

Az időszakos biztonsági felülvizsgálatot legalább ötévenként, vagy a gép, munkaeszköz környezetének megváltozásakor (pl. a kiszolgált technológia megváltozásakor) kell elvégezni, kivéve, ha a gyártó ennél rövidebb gyakoriságot ír elő. Az időszakos biztonsági felülvizsgálat alkalmával vizsgálni kell, hogy a gép, munkaeszköz szerkezeti kialakítása, gépészeti és villamos berendezése, valamint biztonsági berendezései megfelelnek-e az üzembe helyezés időpontjában érvényes biztonsági és egészségvédelmi követelményeknek, eredeti funkciójának megfelelően üzemel-e, a környezetének jellemzői azonosak-e a tervezéskor és gyártáskor figyelembe vettekkel.

Az időszakos biztonsági felülvizsgálatokat az arra jogosító végzettséggel, valamint a területre bejegyzett érvényes szakértői engedéllyel rendelkező tapasztalt szakembereink végzik a helyszínre történő kiszállással. A gépek, munkaeszközök biztonsági felülvizsgálatáról jegyzőkönyvet állítunk ki, melyben nyilatkozunk a gép, berendezés használhatóságáról, műszaki állapotáról, és javaslatot teszünk a biztonságos üzemeltetésre.

Várjuk Önt irodánkban!

Várjuk érdeklődését a +36-33-555-677-es telefonszámon, a +36-33-555-678-as faxszámon, illetve az airmetric@airmetric.hu e-mail címen. Szolgáltatásainkról ajánlatot kérhet személyesen is, a 2536 Nyergesújfalu, Viscosa tér 3. szám alatt lévő irodánkban.