Az oldal töltés alatt…

Szín- és fényesség mérés

Az egységes, színhű megjelenés nagyon fontos kritérium az olyan beszállítók számára, akiknek megrendelői mással is gyártatnak azonos bevonatú alkatrészeket, melyeket egy termékbe építenek be! A szín harmóniája kulcsfontosságú szerepet játszik a vásárló döntésénél, ezért elengedhetetlen, hogy az előírásoknak megfelelő és a szín mintapanellel megegyező alkatrészek kerüljenek a megrendelőhöz.

Laboratóriumunk vállalja a BYK Gardner típusú mérő berendezéseivel a szín- és fényesség mérést, illetve összehasonlító elemzését. Amennyiben a szín összehasonlításra előírás a vizuális ellenőrzés, akkor ezt is el tudjuk végezni VeriVide színellenörző kabinunkban.

Kopásállóság vizsgálat

Kopásállóság egy fontos tulajdonsága a festék- és egyéb bevonatoknak. Koptatási vizsgálatokat nem csak a festékbevonatokon végzünk, hanem gyakori, a csempe, padló, bútor, falburkolatok, kádak, textilek és egyéb más termékek tesztelése is. A kopásállóság vizsgálat egy megismételhető, ellenőrzött feltétele annak, hogy szimulálja a mindennapi használatra, vagy viselésre gyártott terméket.

Tapadás vizsgálat

A tökéletes bevonat legfontosabb ismérve a hibátlan tapadás! Házat is csak biztos alapra lehet építeni! A tapadás vizsgálatra rácsvágásos eljárást alkalmazunk mely, során a bevonatot erre kialakított eszközzel átvágjuk a hordozóig. Két 90 fokos metszésből rács minta készül, melyre a szabványnak megfelelő ragasztószalagot helyezünk, ami feltépése után a tapadás ellenőrizhető.

Rugalmasság vizsgálat

A bevonat, hogy betöltse funkcióját a használat során meg kell győződnünk róla, hogy megfelelő mértékű a rugalmassága, nem reped meg, ellenálló.  A vizsgálat során a bevonatrendszerrel ellátott panelt behelyezzük a hengeres, kúpos teszt gépbe. A hajlított, alakváltozott felületen mérhető a rugalmasság.

Rétegvastagság mérés

A stabil bevonatrendszer alapvető szükséglete, hogy a vastagságát rendszeresen mérni kell. A rétegvastagság kihat a szín megjelenésére, befolyásolja a bevonat védő és időjárás állósági tulajdonságait. Vizsgálat alkalmával száraz festékréteget mérünk. Megkülönböztetünk roncsolás mentes és roncsolásos vizsgálatokat, laboratóriumunk mindkét vizsgálati módszert végzi.

Keménység mérés

A bevonatrendszer keménysége olyan tényezőktől függ mint a mechanikai erő, nyomás, dörzsölés vagy karcolás. Laboratóriumunkban több fajta keménység mérő berendezés áll rendelkezésre. Vizsgálati eredmények pontossági szempontjából tudunk végezni könig-ingás és ceruzás keménység vizsgálatot is.

Ütésállóság vizsgálat

Az ejtősúlyos ütésálló vizsgáló módszer széles körben elfogadott vizsgálat a bevonatkészítő és műanyag-ipar számára. A mérés alkalmával ellenőrzött tömegű súlyt ejtünk a szabványban előírt távolságból, mely után a bevonat felületi struktúrája ellenőrizhető.

Kőfelverődés vizsgálat

A festékbevonatok a közúti forgalom során agresszív roncsoló hatásoknak vannak kitéve (kőfelverődések, bogarak által előidézett sérülések, szurokcseppek), az ilyen jellegű terhelést tudjuk mérni a kőfelverődés vizsgáló berendezésünkkel.

Várjuk Önt irodánkban!

Várjuk érdeklődését a +36-33-555-677-es telefonszámon, a +36-33-555-678-as faxszámon, illetve az airmetric@airmetric.hu e-mail címen. Szolgáltatásainkról ajánlatot kérhet személyesen is, a 2536 Nyergesújfalu, Viscosa tér 3. szám alatt lévő irodánkban.