AIR Metric Hungary Zrt.

ISO 9001 – Minőségirányítási Rendszerek

Az ISO 9001 minőségirányítási szabvány olyan követelményeket fogalmaz meg, amelyek alkalmazása révén növeli a társasága működésének hatékonyságát. Az ISO 9001 szabvány szerint kiépített minőségirányítási rendszer nagyon elterjedt napjainkban. Ezt a népszerűséget a széleskörű alkalmazhatóságának köszönheti.

Miért várják el az ISO 9001 szabvány alkalmazását?

A független akkreditált szervezet által tanúsított ISO 9001 minőségirányítási rendszer működtetésével a szervezet igazolni tudja, hogy tevékenységét szabályozott, ellenőrzött és dokumentált körülmények között végzi, és közben mindvégig vevői érdekeit, megelégedettségét tartja szem előtt. A sikeres nagyobb vállalkozások ma már megkövetelik szállítóiktól az ISO 9001 tanúsítás meglétét. Ennek hátterében a minőségirányítási rendszer alkalmazásának további előnyei állnak: – az ISO 9001 szabvány szerint működő vállalkozás dokumentáltan megfelel a mindenkori külső környezet elvárásainak (vevői elvárások, hatósági, vagy pl. munkavédelmi előírások). Így lehet garantálni a hatékony, megbízható működést, és ügyfelek számára az elvárt teljesítést.

A vállalkozása esélyeit növelje az ISO 9001 bevezetésével!

A tanúsított ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer működtetését a Magyar Állam vagy az Európai Unió több területen is követelményként jelöli meg. Ilyen területek többek között a tűzoltó készülék karbantartás. Számos közbeszerzési, állami és EU-s támogatási projektre nem pályázhatnak azon cégek, amelyek nem rendelkeznek ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel.

Miben segítheti vállalkozását az ISO 9001 minőségirányítási rendszer?

Tapasztalataik alapján tanácsadóink egybehangzó véleménye, hogy korunk valamennyi kis- és középvállalkozása igyekszik tevékenységét a lehető legjobban végezni, de sajnos ezen szervezetek többségénél hiányoznak az ehhez szükséges alapvető eszközök. Néhány példát kiemelve: nincsenek felelősségi- és hatáskörök meghatározva, szinte minden a legtöbbször túlterhelt ügyvezető kezében összpontosul, az információk, a feladatok végrehajtásának módjai nincsenek rögzítve, a vállalkozások nincsenek tisztában a törvényi jogszabályi előírásokkal, a fejlesztésekhez szükséges gazdasági erőforrások rendelkezésre állnak, de nincs információ a fejlesztés megkezdéséhez. Mindezek hiányában rövidtávon lehet sikeres egy vállalkozás – de milyen áron, és milyen veszélyeket rejt ez magában?
Az ISO 9001 szabvány szerint kiépített és bevezetett minőségirányítási rendszer működtetésével, a konkurensekkel szemben előnyhöz juttathatja vállalkozását.
Miben segítheti vállalkozását az ISO 9001 minőségirányítási rendszer?

Ha további információkra van szüksége az ISO 9001 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszerrel kapcsolatban, keresse tanácsadóinkat!

Várjuk Önt irodánkban!

Várjuk érdeklődését a +36-33-555-677-es telefonszámon, a +36-33-555-678-as faxszámon, illetve az airmetric@airmetric.hu e-mail címen. Szolgáltatásainkról ajánlatot kérhet személyesen is, a 2536 Nyergesújfalu, Viscosa tér 3. szám alatt lévő irodánkban.