AIR Metric Hungary Zrt.

Nedvességállósági és meleg víz ellenállósági vizsgálatok

Az autóipari szabványok szigorú követelményeket támasztanak a műanyag alkatrészek festékbevonatainak minőségével szemben. Az előírt minőségi normakövetelményeket a gyártónak különböző, jól definiált vizsgálatokkal kell ellenőriznie.

Cégünk a gyártói előírások, szabványok normáinak megfelelő vizsgálati teszteket alkalmaz a bevizsgálandó darabok ellenőrzése során. Az egyes vizsgálati módszerek a valós környezeti hatásokat reprodukálják felgyorsítottan, laborkörülmények között. A nedvességállósági és meleg víz ellenállósági vizsgálatokat követően a vizsgálati darabon nem lehet színváltozás vagy fénycsökkenés, illetve hólyagosodás, továbbá 2 óra elteltével a festék bevonatnak teljesítenie kell a másodlagos festéktapadási tesztet.

Nedvességállósági vizsgálat

A nedvességállósági vizsgálatok során a vizsgálati alkatrészdarabot az előírt időtartamig 50 C°-os hőmérsékleten és minimum 95%-os Rh páratartamon tartjuk. Ezt követően értékeljük a festékbevonat állapotát, majd elvégezzük a másodlagos festéktapadási tesztet.

Meleg víz merítéses ellenállási vizsgálat

A vizsgálat során az anyagdarabot az előírt ideig 40 C°-os ioncserélt vízben tartjuk, majd ezt követően lemossuk és 2 óra elteltével értékeljük a festékbevonat állapotát és elvégezzük a másodlagos festéktapadási tesztet.

Várjuk Önt irodánkban!

Várjuk érdeklődését a +36-33-555-677-es telefonszámon, a +36-33-555-678-as faxszámon, illetve az airmetric@airmetric.hu e-mail címen. Szolgáltatásainkról ajánlatot kérhet személyesen is, a 2536 Nyergesújfalu, Viscosa tér 3. szám alatt lévő irodánkban.