AIR Metric Hungary Zrt.

IATF 16949- Autóipari Minőségirányítási Rendszerek

Kinek ajánlott az IATF 16949 rendszer bevezetése?

Az autóipariban ma már érezhető, hogy az ISO 9001 tanúsítvány megszerzése csak az első lépése a beszállítóvá válásnak, hiszen IATF 16949 szabvány jelenleg már előfeltétel az autóiparban. Egyre több fejlődő vállalkozás legvonzóbb célpiaca lehet a jövőben az autóipar, a hosszútávra megkötött szerződések és a kimagasló rendelési mennyiségek miatt.

Az IATF 16949 szabvány célja az ISO 9001 szabványon alapuló külön követelmények teljesítését biztosító olyan minőségirányítási rendszer kialakítása, amely a gondoskodik folyamatos fejlesztésről, valamint súlyt helyez a hibamegelőzésre, az ingadozások, a változékonyság, a veszteségek és a selejt csökkentésére a beszállítói láncban.

Az IATF 16949 nemzetközi autóipari szabványt a világvezető autógyártók (General Motors, Ford, BMW, PSA Citroën, Renault, Fiat, Volkswagen) szövetsége hozta létre. Az ISO 9001 követelményrendszerén és nemzeti iparági szabványokon alapul. Bármilyen, az autóiparban beszállítóként vagy összeszerelőként tevékenykedő cégre alkalmazható, és minden nagy autógyártó cég elfogadja és túlnyomó része elő is írja beszállítói felé.

Az IATF 16949 szerint működő irányítási rendszer előnyei

  • világszerte általánosan elismert autóipari szabvány;
  • jelentősen növelheti a vállalat sikerét beszállítói tendereken;
  • a rendszer gondoskodik a folyamatos fejlődésről;
  • a szabvány az ISO 9001 előírásait is tartalmazza, így a tanúsítvány egyúttal az ISO 9001-nek való megfelelést is igazolja;
  • a számos beszállítóval rendelkező autóipari cégek számára átláthatóbbá teszi a teljes beszerzési láncot, egységes minőségi szemléletet teremt.

Ha az IATF 16949 szabvány szerinti autóipari minőségirányítási rendszer felkeltette érdeklődését, bővebb információra van szüksége, keresse tanácsadóinkat!

Várjuk Önt irodánkban!

Várjuk érdeklődését a +36-33-555-677-es telefonszámon, a +36-33-555-678-as faxszámon, illetve az airmetric@airmetric.hu e-mail címen. Szolgáltatásainkról ajánlatot kérhet személyesen is, a 2534 Tát, Hősök tere 2. szám alatt lévő irodánkban.