Betöltés alatt…

ASCOTT ciklikus sópermet kamra korróziós vizsgálatokhoz

A ciklikus korróziós vizsgálat során olyan korrozív közeget állítunk elő, amely segítségével különböző korrozív folyamatok váltakoztatásával gyorsított anyagöregítés érhető el. Elsősorban egy életciklus során, a mintát érhető hatások mesterséges szimulációjával.

Korrózió vizsgálat sópermet kamrában:

A sópermet vizsgálat során a bevonatok ellenálló képességét vizsgáljuk fokozott igénybevétel hatására. A mérési folyamatok során laboratóriumunkban lehetőség van karckorróziós, alapfém korrózió, hólyagosodás és átrozsdásodás vizsgálatára egyaránt. Nyergesújfalui laboratóriumunkban az Ascott 450L ciklikus sópermet kamrában a jelenleg szabványosított eljárások teljes repertoárját elkészítjük ügyfeleink megrendelésére.
A vizsgálatok során a vizsgáló térben folyamatosan sóköd, illetve sópermet veszi körül a mintákat. A szabványok a sóoldat töménysége és pH-ja mellett a vizsgálótérben fenntartandó hőmérsékletet, és a sópára telítettségét is szabályozzák. A legtöbb szabvány meghatározza vizsgálatokhoz használandó só minőségét.
Lehetőség van mintalemez alapján készített vizsgálatokra és konkrét munkadarabok vizsgálatára is. A korróziós vizsgálatok elvégzése során a berendezés NaCl tartalmát 5%-os tömegszázalék aránnyal készítjük, az oldat Ph értékét a szabványoknak megfelelően állítjuk be.
A mérések időtartamát ügyfeleink szabadon megválaszthatják, ami 100-2500 óráig terjedhet.

A kamra:

A készülék a korróziót okozó körülményeket reprodukálja szabályozott módon, leggyakrabban azokat felerősítve a gyorsabb mérési eredmények érdekében.
A kamra jól használható az anyagok és az összetevők várható korrózióállóságának vizsgálatára a hasznos életciklus alatt. A mikroprocesszoros vezérlésű Ascott ciklikus kamra egyaránt alkalmas a ciklikus és az egyszerű sópermet teszetek elvégzésére.
Az új szabványok a vizsgálatokhoz már +60°C-os hőmérsékletet írnak elő, de a kamra képes akár +70°C-os hőmérsékletet is kialakítani. A kamrában belül gyárilag elhelyezett kalibrált páratartalom mérőt találunk, amely nagyon pontos páratartalom beállítást tesz lehetővé.
A mintatartók széles választékának köszönhetően a kamra 450 literes befogadóképességéig minden méretű és alakú minta vizsgálatára tudunk megoldást nyújtani.
Az érintőképernyős ellenőrző és programozó panel az éppen folyamatban lévő vizsgálatról képes idő-hőmérséklet és idő-páratartalom függvéneket rajzolni, így a teszt időtartama során folyamatosan ellenőrizni lehet a vizsgálat alakulását.

A kamrát arra tervezték, hogy megfeleljen a legtöbb CCT specifikációnak.

A CCT kamra 4 klimatikus fázist teljesít:

  1. 1. sóköd
  2. 2. kondenzáció
  3. 3. szárítás
  4. 4. kontrollált páratartalom

A fázisok tetszőleges számban programozhatók és megismételhetők (hurkolhatók). A ciklikus vizsgálatok széles körben elterjedtek, főként az autóiparban, ahol sok gyártó kifejlesztette a saját ciklikus korróziós teszt szabványát.